Lautapelit

Hitpointin lautapelialueella on mahdollista päästä kokeilemaan mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia lautapelejä. Tulit sitten yksin tai porukalla, lautapelialueelta löytyy peliä jokaiseen aikamittaan ja kokemustasoon.

Peleihin saa tarvittaessa opastusta ja peliseuraa. Lautapelialue on auki koko conin ajan. Tule rohkeasti katsomaan ja kysymään!

Lautapeliturnaus

Lautapeliturnauksessa sinä ja ystäväsi voitte yhdessä osoittaa teidän lautapeliporukkanne taitoja muita vastaan. Turnauksessa pelataan 3-5 hengen joukkueissa ja pelataan kolme erää. Jokaisessa erässä pelataan eri lautapeliä ja tavoitteena on voittaa pisteet omalle joukkueelleen. Erän lopuksi pelataan erän “finaaliottelu”, jossa omien peliensä voittajat kilpailevat mahdollisuudesta voittaa muutama lisäpiste joukkueelleen.

Lautapeliturnauksen säännöt

Osallistuminen ja joukkueet

Kilpailuun osallistutaan 3–5 hengen joukkueissa. Ilmoittautuminen suoritetaan tapahtumassa la 3.11. lautapelitiskillä. Ilmoittautuminen sulkeutuu kaksi tuntia ennen turnausta. Kilpailuun otetaan ensimmäiset 12 ilmoittautunutta joukkuetta. 

  • Jokainen jäsen osallistuu vähintään yhteen ja enintään kahteen peliin.
  • Jokaisesta joukkueesta osallistuttava tasan kaksi jäsentä jokaiseen peliin. 

Turnauspelit 

Turnaus koostuu kolmesta lautapelistä: 

  • Second Chance 
  • 0-9 
  • Point Salad 

Pelit pelataan rajatun ajan puitteissa. Peleissä käytetään niiden normaaleja sääntöjä, ei erikois- eikä vaihtoehtoissääntöjä. Sääntöepäselvyyksissä – ja yleensäkin – tuomaristo tekee lopullisen päätöksen.

Turnaus pelataan kolmessa kierroksessa (= kolme peliä). Yhden kierroksen aikana pelataan yhden lautapelin kaikki ottelut. Yhden pelipöydän pelaajamäärä riippuu osallistujamäärästä ja voi vaihdella kolmesta kuuteen pelaajaan.

Pelaajat kirjaavat pelaamansa pelin sijoitukset ja pistemäärät pelikohtaiseen lappuun. Tämä toimitetaan täytettynä tuomaristolle, joka siirtää tulokset tiimikohtaisille tuloslomakkeille.

Sijoituksista jaetaan pisteitä seuraavasti: 

  • Voittaja: 4 pistettä 
  • Toinen sija: 3 pistettä 
  • Kolmas sija: 2 pistettä 
  • Muut sijoitukset: 1 piste 

Kun yhden lautapelin kaikki ottelut on pelattu, pelataan lopuksi finaaliottelu. Finaaliotteluun osallistuu neljä pelinsä voittanutta pelaajaa (ks. tarkempi kuvaus finalisteista alta) ja jossa voi tienata tiimeilleen lisäpisteitä. 

Pelien finaaliottelut

Finaaliotteluun valitaan neljä parhaat pisteet kerännyttä, oman pelinsä voittanutta, pelaajaa. Jos näitä pelaajia on vähemmän kuin neljä, valitaan samalla logiikalla loput pelaajat parhaista toiseksi sijoittuneista pelaajista jne.

Tasatilanteissa ratkaisevaa on pelissä kerätyt pisteet, tämän jälkeen pelin muiden pelaajien keräämät pisteet ja lopuksi, jos ollaan edelleen tasatilanteessa, tilanne ratkaistaan arvalla.

Finaaliottelussa pelin voittaja saa joukkueelleen kaksi lisäpistettä ja toiseksi tullut yhden pisteen. Finaaliottelun kaksi parasta saavat lisäksi palkinnoksi itselleen (tai tiimilleen) juuri pelatun pelin.

Joukkueiden keräämät pisteet

Joukkueen jäsenten keräämät pisteet lasketaan yhteen. Summa toimii joukkueen pisteinä. Tähän lisätään finaaliottelun tulosten mukaiset lisäpisteet.

Kolmen pelikierroksen jälkeen eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa.

Turnauksen voittaja 

Turnauksen päätteeksi joukkueiden kolmesta pelistä saamat pisteet lasketaan yhteen, joista muodostuu joukkueen lopullinen pistesijoitus.

Joukkueiden välisissä tasapistetilanteissa katsotaan pelikohtaisesti tiimin pelaajien pistekeskiarvo jokaisesta kolmesta pelistä erikseen ja enemmän “pelejä” näin voittava tiimi voittaa tasapelin. Jos tämäkin on tasan, voittaja arvotaan.

Voittaneen tiimin jäsenet saavat palkinnoksi tiimilleen yhdet kappaleet Balloon Pop! ja S.O.S Seas of Strife -peliä.

Riichi Mahjong

Riichi-Mahjong on neljän pelaajan pientä aivojumppaa vaativa peli. Ohjattua opetusta järjestetään lauantaina klo 23 asti ja sunnuntaina klo 10-17. Tule kokeilemaan mahjongia tai löytämään itsellesi peliseuraa, jos peli on entuudestaan tuttu!

Go

Go on yli 2500 vuotta vanha lautapeli, jota pidetään vanhimpana tänä päivänäkin pelattuna lautapelinä. Sekä Kiinassa että Japanissa Go:n osaamista pidettiin oleellisena oppineen ihmisen perustaitona. Lautapelialueella on mahdollisuus päästä oppimaan tätä hienoa ja historiallista strategiapeliä. 

Ohjattua opetusta järjestetään lauantaina klo 10-21 ja sunnuntaina klo 10-17. Tervetuloa! Mikäli innostuit pelistä, kannattaa tutustua Tamperelaisten Go-kerhojen Facebook-ryhmään!