Järjestyssäännöt

Tapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja sen lisäksi muutamia yleisiä käyttäytymissääntöjä, joiden tarkoituksena on luoda kaikille osallistujille turvallinen ja onnistunut tapahtuma. Turvallisuutta ja järjestystä tapahtumassa valvovat poliisin hyväksymät järjestyksenvalvojat ja heidän sekä järjestäjien antamia ohjeita tulee tapahtumassa noudattaa. 

Järjestyksenvalvojilla on oikeus estää pääsy tapahtuma-alueelle sekä tarvittaessa poistaa tapahtuma-alueelta henkilöt, jotka eivät noudata näitä sääntöjä, Suomen lakia, häirinnän vastaista linjausta tai aiheuttavat muuten häiriötä. Poistettujen henkilöiden pääsylippuja ei hyvitetä.

Järjestyksenvalvojilla on myös tarvittaessa oikeus tarkastaa alueelle saapuvat henkilöt ja/tai heidän mukanaan olevat tavaransa sekä takavarikoida kielletyt esineet ja asiat.

Yksinkertaisuudessaan säännöt voidaan tiivistää muutamaan kohtaan:

  • Noudata lakia ja järjestyssääntöjä
  • Käytä järkeä
  • Ota muut huomioon

Päihteet

Tapahtuma on päihteetön.

Tapahtuma-alueella on alkoholin hallussapito kielletty eikä tapahtumaan ole tervetullut päihtyneenä. Järjestyksenvalvojat ohjaavat päihtyneet asiakkaat pois tapahtuma-alueelta ja ovat velvoitettua tarvittaessa takavarikoimaan kielletyt aineet.

Vaatetus

Tapahtumassa asu on vapaa, mutta pakollinen. Yleisin ja tehokkain naamioitumiskeino on farkut ja t-paita. Erilaiset rooliasut ovat myös tervetulleita. 

Propit ja asejäljitelmät

Minkään toisen ihmisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tuominen tapahtumaan edes puvun osana on kielletty Suomen järjestyslain nojalla.

Kaikenlaisten aseiden tai niitä muistuttavien esineiden tuominen tapahtumaan on pääsääntöisesti kiellettyä. Tällaisia esineitä ovat muun muassa airsoft-aseet, muut asereplikat, koristemiekat, kaikenlaiset teräaseet, sekä kaikki muut aseeksi tulkittavat tai sellaista erehdyttävästi muistuttavat esineet.

Kaupallinen toiminta ja edustaminen

Tapahtumassa on tilaa sekä kaupallisille että epäkaupallisille toimijoille, mutta edellytys tälle on, että asiasta on sovittu etukäteen tapahtuman järjestäjien kanssa. Kaikenlainen kaupallinen toiminta tapahtuma-alueella on kielletty ilman järjestäjien ennakkolupaa ja osoittamaa paikkaa.

Kiusaaminen ja häirintä

Muistathan, että tapahtumaan osallistuu eri-ikäisiä ja eri taustoista tulevia harrastajia, joiden kokemuspohja on hyvin erilainen. Käyttäydy kaikkia kohtaan kunnioittavasti. Häirintä ei kuulu tapahtumaamme. Häirinnäksi lasketaan mm. loukkaava nimittely, varjostaminen, uhkaava käyttäytyminen ja ei-toivottu fyysinen kontakti. Jos toimintasi koetaan häirinnäksi tai sinua huomautetaan siitä, lopeta välittömästi tai etsi muuta seuraa.

Mikäli koet häirintää tai näet tapahtuma-alueellamme jotain, joka sinusta on häirintää, ota yhteys järjestyksenvalvojaan tai infoon.

Muuta huomioitavaa

  • Lemmikkien tuominen tapahtuma-alueelle ei ole sallittua. Opas- ja avustajakoirat ovat luonnollisesti tervetulleita.
  • Mainosten, esitteiden tai kavereiden kiinnittäminen tapahtuma-alueen seiniin tai muihin pintoihin teipillä tai millään muullakaan keinoin on kiellettyä.
  • Pidetään tapahtuma siistinä ja viedään omat roskat niille kuuluville paikoille, roska-astioihin.